Спасовдан у Невесињу

Светом литургијом у Невесињу, на празник Вазнесења Господњег, началствовао је владика Атанасије (Јевтић). Епископу је саслуживало десетак свештеника наше епархије и јерођакон Порфирије из манастира Тврдоша. Након литургије литија је кренула главном саобраћајницом до градског трга, затим градским шеталиштем до спооменика Алекси Шантићу, код кога је одржан помен пјеснику и свим нашим прецима упокојеним са надом на васкрсење у живот вјечни, а најприје онима који су своје животе жртвовали зарад наше слободе.

Потом се литијом дошло до зграде општине испред које је преломљен општински славски колач и након тога је продужено ка храму гдје се богослужбена прослава празника завршила ломљењем храмовног славског колача.

По богослужењу услиједио је културно - умјетнички програм у ком су учествовали учесници овогодишњег васкршњег фестивала ''Кол'ко снаге Хумска земља има'', подмаладак невесињског фолклора и изворне пјевачке групе из Невесиња. Празновање се окончало послужењем у порти и славским ручком у хотелу ''Невесиње''.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка