Свеноћно сабрање у спомен на Преподобног Аву Јустина у Атини

Празник Преподобног Оца Јустина свечано је прослављен свеноћним бденијем са Светом Архјерејском Литургијом у цркви Свете Марине у Атини. Са благословом Архиепископа атинског и целе Јеладе Г. Јеронима служио је из Александријске Патријаршије Епископ Мареотидоса Г. Гаврил уз саслуживање грчких и српских свештеника. За певницом певао је византијски хор Тропос професора г. Костандиноса Ангелидиса заједно са протопсалтом из манастира Ковиљ монахом Јеротејем.

Поред парохијана Свете Марине богослужењу су били присутни и поштоваоци Аве Јустина из других делова Атине и Грчке као и Срби који раде и студирају у Атини. Такође, били су присутни представници Амбасаде Републике Србије као и преседница Удружења Срба Грчке г. Ксенија Станојевић.

Након Светог Причешћа, старешина храма архимандрит Серафим Димитриу захвалио се Епископу што се одазвао позиву као и свим присутним који су дошли да прославе Преподобног Оца Јустина, док је у богонадахнутој беседи Преосвећени Епископ Г. Гаврил истакао је да је Свети Отац Јустин значајан не само као Велики Богослов него и као духовник испод чијег су епитрахиља многи нашли духовну утеху и чијим заступништвом и данас многи бивају исцељени.

Молитвама Преподобног Аве Јустина нека Бог пошаље помоћ грчком и српском народу као и свим осталим народима!

јеромонах Евсевије Меанџија