У Скадру сахрањен Милорад Поповић

У Скадру су 25. децембра 2007. године сахрањени земни остаци Милорада Поповића који је погинуо у Њујорку 16. децембра ове године спасавајући из пожара децу албанских исељеничких породица.

Опело су су служили изасланици Архиепископа цетињског и Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија, протојереј Радомир Никчевић, презвитер Љубомир Јовановић и ђакон Игор Балабан, уз присуство пароха скадарског презвитера Николе Петанија. Митрополит Амфилохије, који је у кумовском односу са породицом покојног Милорада Поповића, због архипастирских обавеза био је спречен да присуствује сахрани.

Милорад Поповић је син свештеника Лазара Поповића, пароха скадарског и синовац свештеника Велише Поповића, пароха врачанског. Њих двојица су последњи свештеници наше помесне Цркве у Албанији пре Другог свјетског рата, страдалници под безбожничким режимом Енвера Хоџе.

Милорад Поповић је последњих година са породицом живио у Бронксу у Њујорку (САД). Када је 16. децембра избио пожар у једној згради настањеној албанским исељеничким породицама, он је претходно спасивши двоје деце, кренуо да спасава и треће и пострадао. Дете које је био кренуо да спасава избављено је од огњене стихије.

Р.В.

Извор: Митрополија црногорско-приморска