Информативна служба
Српске Православне Цркве
19. март 2004. године

АДМИРАЛ ЏОНСОН: ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ НА КОСОВУ

| 18:03 | Извор: Бета, АФП

A general view of the Serb village of Svinjare near Kosovska Mitrovica, Kosovo, Friday March 19, 2004, where burning houses smolder. The ongoing violence in Kosovo amounts to "ethnic cleansing", a top NATO officer said Friday, warning that the alliance will not allow it to continue. Foto: FONET

Приштина -- Командант јужног крила НАТО, адмирал Грегори Џонсон оценио је у петак да је масовно насиље које и даље траје на Косову - етничко чишћење. "Такве активности су заправо етничко чишћење које не сме да се настави и зато смо и дошли на Косово", изјавио је адмирал Џонсон новинарима у Приштини након састанка са шефом УНМИК-а Харијем Холкеријем. "Убеђен сам да су грађани Косова бољи од онога што смо видели протекла два дана, овог насиља руље, ових криминалних поступака. Морамо радити заједно да изадјемо из проблема у коме се налазимо", казао је командант јужног крила НАТО.

Кфор ће, према речима генерала, настојати, "као и претходних дана, да да свој максимум како би обезбедио сигурност". Адмирал Џонсон је позвао грађане Косова да покажу "одговорност" и да "поштују закон".