25.000 швајцарских грађана потписало петицију против уклањања распећа са јавних места

Скоро 25.000 швајцарских грађана потписало је петицију која је 4. новембра 2016. предата швајцарској Савезној влади. Потписници траже да се не уклањају распећа са  јавних установа у земљи. У питању је Der Neue Rütlibund, конзервативна хришћанска организација, која је предложила да се организује петиција ове врсте у мају 2016. године.

Аутори петиције захтевају да се „хришћански симболи чувају и постављају без ограничења на јавним просторима – на зградама, школама и јавним местима“.

Према речима председника DerNeue Rütlibund-а Пирмина Милера, петиција је реаговање на покушаје да се забрани постављање крстова на јавним местима.

„Наша држава треба да буде верски неутрална“, петиција истиче. „Али јавна места нису исто што и држава: они могу и треба да буду огледало наше историје која је укорењена у хришћанству, нашем идентитету и нашој култури, нашим традицијама и нашим вредностима.“

Der Neue Rütlibund је основан 1990. и има за циљ одбрану хришћанског морала, људског достојанства и породице. Недавно је ово удружење припремило и петицију против порнографије и насиља на телевизији.

Извор: Православие.ру (превод -  Информативна служба СПЦ)