25 година Општине Пелагићево

25 година Општине Пелагићево
25 година Општине Пелагићево
25 година Општине Пелагићево
25 година Општине Пелагићево

Дана 30. јануара 2018. године Општина Пелагићево је прославила 25 година од свог оснивања. Обележавање јубилеја започело је парастосом погинулим војницима у последњем Отаџбинском рату. Помен је служио Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије, протојереј-ставрофор Драган Ћирковић - архијерејски намесник брчански, протојереј-ставрофор Славко Максимовић, протојереј-ставрофор Драган Каиновић, протојереј-ставрофор Драган Тодоровић - парох обудовачки, протојереј-ставрофор Драган Петровић - парох други горњожабарски, и протојереј-ставрофор Миодраг Каиновић - парох први горњожабарски.

У спортској дворани је одржана свечана седница поводом јубилеја. Од високих званица у име Владе Републике Српске седници су присуствовали министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, министар рада и борачке заштите Миленко Савановић, министар породице омладине и спорта Јасмина Давидовић, министар избјеглица и расељених лица Давор Чордаш, потпредседник Републике Српске Јосип Јерловић, саветник председника Милорада Додика и председник Представништва РС у Израелу Арие Ливне,  жупан општине Сежана Даворин Торчон из Словеније и председник Скупштине општине Бачка Паланка Мита Лачански.

Присутнима се обратио начелник општине Симо Стакић, који је поздравио све присутне изразивши велику захвалност епископу Фотију који је по речима начелника својим присуством скуп издигао на виши ниво. Златну плакету општине добила је и Епархија зворничко-тузланска, а у знак захвалности за дугогодишњу сарадњу и помоћ Епархије и месних свештеника према општини.

Присутнима се обратио и епископ Фотије који је, изразивши радост и задовољство због позива да присуствује свечаности, поздравио присутне на које је призвао благослов Божји са жељама да општина настави са активностима које су на добро свих њених житеља.

Извор: Епархија зворничко-тузланска