4. бригада КоВ добила још један дом молитве

4. бригада КоВ добила још један дом молитве
4. бригада КоВ добила још један дом молитве
4. бригада КоВ добила још један дом молитве
4. бригада КоВ добила још један дом молитве

На дан када наша Света Црква прославља Преподобне и Богоносне оце наше Јефрема и Исака Сирина, 10. фебруара 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије обавио је свештени обред освећења капеле Светог великомученика и српског краља Стефана Дечанског у војној Бази Југ 4. бригаде КоВ недалеко од Бујановца.

После чина освећења, епископ Пахомије је служио је свету Литургију, уз саслужење јереја Слађана Влајића, главног војног свештеника у Генералштабу Војске Србије, и јереја Ђорђа Стојисављевића, војног свештеника у Првој бригади Копнене Војске у Новом Саду, као и свештенства и монаштва Епархије врањске. Празничну радост увеличало је присуство домаћина, бригадног генерала г. Зорана Лубуре, команданта 4. бригаде Копнене Војске Србије, као и великог броја официра, подофицира, професионалних војника и цивилних лица.

У пригодној беседи, епископ Пахомије узнео је благодарност Богу и Светом Стефану Дечанском, чијом вољом и промишљу је освећен још један богослужбени простор у систему Војске Србије, одакле ће се произносити молитве за здравље и спасење српског рода и заштиту Отаџбине. Такође, Владика је заблагодарио Христољубивом воинству и свим благочестивим припадницима 4. бригаде КоВ-а на челу са генералом г. Зораном Лубуром на несебичној помоћи и љубави у очувању светиња југа Србије, као и за активно учешће у обнови Краљевог конака у манастиру Светог Прохора Пчињског, које су узели припадници Копнене Војске Србије, на челу са генерал-мајором г. Милосавом Симовићем.

Извор: Епархија врањска