8.000 верника целивало мошти Светог Спиридона Тримитунског у Краснодару

По благослову патријарха московског и све Русије Кирила, 24. августа 2018. године ковчег са десницом светитеља Спиридона Тримитунског донет је са грчког острва Крфа у Русију.  Прво место боравка светиње на југу Русије биће Екатерински саборни храм града Краснодара.

Од 12:30 ч. 24. августа до 9 ч. 25. августа моштима светитеља поклонило се више од 8.000 људи. Поклоници долазе из Абхазије, Крима, Адигеје, Волоградске и Астраханске области, Чеченске републике и ставропољског краја. Пред Саборним храмом посвећеним Светој Катарини људи су се тискали у реду и по неколико сати само да би целивали свете мошти. Волонтери су доносили воду, а пропуштају старије људе, труднице и породице са малом децом.

Ковчег са десном руком светитеља Спиридона Тримитунског остаће у кубанској престоници до 29. августа увече. У Русији ће ова светиња остати до 15. октобра, па ће је моћи целивати верници у Јекатеринбургу, Краснојарску, Кемерову, Московској области, Тули, Петрограду, Тверу, Саратову, Чебоксараху, Јарославу и Москви.

Извор: Патриархиа.ру (са руског Инфо служба СПЦ)