Академија Светог Тихона; Симпосион у част Георгија Флоровског

Манастир Светог Тихона уредиће одржавање 6. годишњег „Симпосиона о Флоровском“ 24. и 25. фебруара 2017. године. Главно предавање одржаће јеромонах Николај Захаров из манастира Св. Јована Богослова у Есексу, у Енглеској. Симпосион на годишњем нивоу започело је научно друштво на Универзитету Принстон, и Организациони одбор позива богослове, свештенство и лаике из целог света који су жељни да озбиљно научно истраживање доводе у везу са Предањем Цркве.

Овогодишњи скуп под општом темом „Полазиште ка сазерцању: подвижништво и богословље у Светом Писму и Предању, позива се на речи Светог Григорија Богослова који у својој 20. проповеди пише: - Желиш ли да једног дана постанеш богослов и достојан божанства, држи се заповести; ходај стазом уредби. Јер врлина на делу јесте полазиште ка сазерцању. Ради како би оплеменио своју душу посредством тела.

Други предавачи биће Мери Форд (Академија Св.етог  Тихона), Брајан Данкл Д.И. (Бостонски колеџ), и Никола Маринидис (Академија Часног Крста). Симпосион почиње 24. фебруара, а завршава се бденијем у суботу, 25. фебруара 2017. године.

Извор: Православие.ру (превод- Информативна служба СПЦ)