Акција добровољног давања крви у Преображењском храму у Београду

Црква Преображења БеоградУ недељу 26. априла 2009. године, у парохијском дому Храма Преображења Господњег на Пашином брду у Београду, са благословом старешине и братства храма, у организацији Певачког Друштва ПРЕОБРАЖЕЊЕ, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије одржана је акција давања крви. После Свете Литургије, одржан је молебан за болеснике, а у прелепој порти храма свештенство и присутни верници могли су уживати у пригодном појању хора Преображење, под диригентском палицом Братислава Прокића, после чега је уследила акција давања крви.

Одзив даваоца је био сасвим задовољавајући, а први који су дали крв били су свештеници овог светог храма и чланови хора.

Ово је била прва акција братства, хора и парохијана овог типа, али је договорено да се и убудуће у храму Преображења организују акције давања крви два пута годишње и то прва у пролеће, после Васкрса, а затим и у јесен око Крстовдана. Харитативном делатношћу сви хришћани показују колико воле ближње своје, а самим тим и Господа Бога Творца и Спаситеља.

Никола Петровић, председник УО ПД ПРЕОБРАЖЕЊЕ