Акције Верског добротоворног старатељства

Акције Верског добротоворног старатељства
Акције Верског добротоворног старатељства
Акције Верског добротоворног старатељства
Акције Верског добротоворног старатељства

Донација Медицинском центру у Зајечару. Посета Дому у Диљској. Помоћ парохије из Дортмунда.

У новој акцији Верског добротворног старатељства при Епархији тимочкој Одељење продужене неге Здравственог центра Зајечар даривано је са 16 кревета и 5 душека за све оне који ће користити услуге овог одељења. Донацију су уручили Преосвећени владика тимочки г. Иларион, јереј Владимир Марковић, секретар ВДС Архиепископије београдско-карловачке, и ђакон Вук Јовановић, секретар ВДС Епархије тимочке.

У име запослених у Медицинском центру захвалили су начелник др Тадић и др Љиљана Јовић, начелница Одељења продужене неге. Посебну захвалност ВДС је упутио Милшпед групацији која је обезбедила бесплатан транспорт.

У недељу по Крстовдану, 2. октобра 2016. године, волонтери Милосрдне секције Верског добротворног старатељства су, после свете Литургије, посетили Дом Стационар у Диљској у саставу Геронтолошког центра Београд. Међународни дан старијих особа обележен је 31. октобра и цео месец је посвећен бризи о старим особама. Главни проблем старих су здравље, усамљеност и сиромаштво. Волонтери Милосрдне секције ВДС, по благослову јереја Владимира Марковића, редовно посећују домове у саставу Геронтолошког центра Београд. У Стационару у Диљској добро познају кориснике и имају одличну сарадњу са управом и особљем. И овом приликом донели су воће, грожђе и јабуке и најновији број „Православља”. Дружили су се у дневном боравку и обишли кориснике по собама. Стационар збрињава првенствено непокретне или теже покретне кориснике којима је у потпуности потребна туђа нега и помоћ.

У току летње кампање помоћи вишедетним породицама из Дортмунда је стигла вредна донација намењена деци школског узраста. Хуманитарну помоћ је прикупљао верни народ при парохијском храму у Дортмунду у организацији старешине храма протојереја Бранислава Чортановачког и учитељица Иване Шкара и Светлане Којадиновић. Пакети са школским ранчевима, прибором, новом и очуваном половном гардеробом, обућом, играчкама и разним корисним стварима обрадовале су бројне школарце.

Извор: ВДС