Активности Мисијског фонда Епархије зворничко-тузланске

На приједлог Мисијског фонда Епархије зворничко-тузланске, а на захтјев Епископа зворничко-тузланског г. Хризостома, Свети Архијерејски Синод одобрио је набавку 3.000 примерака Светог Писма Новог Завјета по мисионарској цијени.

Света Писма ће бити подијељена једној генерацији ученика вјеронауке на простору Епархије зворничко-тузланске. Захвални смо Светом Архијерејском Синоду на разумијевању и очинском односу према нашој молби. Утврдили смо да велики број дјеце и православних домова нема ову свету књигу која је не само уџбеник него и књига живота која нас руководи кроз цијели живот.

Сигурни смо да ће наша дјеца имати велике користи од овога поклона који ће добити од Епархије зворничко-тузланске.

У организацији Мисијског фонда расписали смо конкурс за ученике вјеронауке за израду темата за Васкрс. Темате ће радити ученици вјеронауке осмих и деветих разреда. Седамнаест ученика који се највише потруде, као и ученици који буду учествовали на епархијском такмичењу из вјеронауке, биће награђени тродневном екскурзијом по манастирима Србије. На тај начин дјеца ће моћи да се друже и упознају са духовним, културним и историјским наслијеђем наше Цркве и нашег народа.

Теме на које ученици могу писати своје радове су:

1. Васкрсење Христово основ наше вјере
2. Покајање као промјена начина живота
3. Новозавјетне заповијести - љубав према Богу и човјеку
4. Црква заједница љубави
5. Хришћански начин живота

Епархијско такмичење из вјеронауке ове године биће одржано у Лопарама 29. марта 2014. године.

Извор: Епархија зворничко-тузланска