Активности Педагошко-катихетског института

Активности Педагошко-катихетског института
Активности Педагошко-катихетског института
Активности Педагошко-катихетског института
Активности Педагошко-катихетског института

У зборници Православног богословског факултета Универзитета у Београду, 6. децембра 2012. године, одржана је седница Педагошко-катихетског института. Седница је почела поздравном беседом високопречасног протојереја-ставрофора др Предрага Пузовића, декана Православног богословског факултета. Декан је у својој беседи, поред жеље за успешним радом Института, нагласио да ће мерило рада бити резултати.       

Затим се присутнима обратио управник Педагошко-катихетског института високопречасни протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо. Управник је истакао нарочити мисионарски значај сваког вероучитеља. Будући да се Верска настава у Србији одвија већ 11 година, потребно је да се анализирају резултати што би био један од задатака Педагошко-катихетског института као саставног дела Православног богословског факултета, наше највише просветне институције.

Епископ пожаревачко-браничевски др Игнатије (Мидић) увиђа значај Педагошко-катихетског института, жели успешан рад и наглашава потребу да се обавести Свети архијерејски синод о раду Педагошко-катихетског института.

Скупу се обратила и професорка др Ксенија Кончаревић, продекан за наставу  и у своме садржајном обраћању навела је низ проблема са којима се вероучитељи налазе. У своме излагању представила је значајне могућности да се унапреди статус вероучитеља.

Поред представника Просветних одбора и координатора готово из свих епархија, састанку је присуствовала и госпођа Снежана Павловић као представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја и указала је на проблеме у односима државних и верских институција, а потом је предочила могућности како да се ти односи унапреде.

Затим су бројни вероучитељи и координатори представљали проблеме и изазове са којима се Верска настава сусреће а све у нади да ће Педагошко-катихетски институт бити институција која ће стручно допринети развоју Верске наставе.

Секретар Педагошко-катихетског института
ђакон мр Сава Милин

Извор: bfspc.bg.ac.rs