Албанци каменовали аутобус са Србима у Ђаковици: Опет нисмо успели да упалимо бадњак одакле смо протерани

Аутобус у коме је било око 40 расељених Срба из Ђаковице каменовали су данас Албанци у овом граду испред цркве Успење пресвете Богородице. "Том приликом возач аутобуса задобио је лакше повреде", рекао је Танјугу председник Удружења расељених из Ђаковице Ђокица Станојевић. Станојевић је додао да се инцидент догодио и поред полицијске пратње коју су Срби имали.

"Нисмо успели ни ове године да запалимо бадњак у граду одакле смо протерани. На самом улазу у цркву дочекала нас је група окупљених Албанаца који су каменицама засули аутобус", прецизирао је он. Станојевић је рекао да је том приликом поломљено предње стакло аутобуса и да је возач задобио мање посекотине. "Вратили смо се назад неуспевши да унесемо бадњак у цркву", додао је он.

Станојевић је најоштрије осудио овај инцидент, подсетивши да ово није први пут и да се слично догодило и пре годину дана и раније. Он је затражио хитну осуду и реакцију међународне заједнице како би се расељеним Србима из Ђаковице омогућило једно од основних људских права - право на живот, повратак, слободу кретања и право на вероисповест.

Извор: Танјуг