Александријски патријарх се састао са принцом Чарлсом у Гани

За време своје посете Гани Његово Блаженство Патријарх александријски Теодор састао се у недељу, 4. новембра, са Његовим Краљевским Височанством принцом Чарлсом од Велса.

Састанак је трајао око 30 минута и сматра се да је био „веома срдачан“. Изражена је радост на прилици да се састану у Акри, а у контексту званичних посета Гани Александријског патријарха и принца од Велса. Патријарх је изложио принцу пастирски и хуманитарни рад с посебним нагласком на просвети. Притом је истакао добре историјске везе успостављене између Александријске Патријаршије и Уједињеног краљевства у време патријарха Кирила Лукавис и енглеског краља Чарлса I. Посебно је похвалио прилог у важним књигама које је краљ Чарлс подарио библиотеци Александријске Патријаршије.

Са своје стране је принц Чарлс споменуо своја залагања око подршке афричкој деци исвоје добре односе са манастиром Ватопедом. Он је такође изразио забринутост због тешког стања хришћана на Блиском истоку, али и своју спремност да помогне у решавању проблема са којима се суочавају.

Најзад, принц Чарлс је прихватио позив Патријарха Теодора да посети АлександријскуПатријаршија кад се  буде налазио на поклоничком путу у граду Александра Великог у блиској будућности.

Извор: Александријска Патријаршија (са енглеског Инфо служба СПЦ)