Архиепископ охридски Јован допутовао у Русију

На позив Сватејшег Патријарха московског и све Русије г. Кирила, јуче, 8. фебруара 2015. године, у Москву је допутовао Архиепископ г. Јован (Вранишковски) ради лечења.

На аеродрому „Шереметјево“ архиепископа Јована су дочекали заменик председника Одељења спољних црквених односа Московске Патријаршије протојереј Николај Балашов и сарадник Секретаријата овог Одељења за међуправославне односе А. Ј. Хошев. У име председника Одељења спољних црквених односа Московске Патријаршије Митрополита волоколамског Илариона, госта је поздравио протојереј Николај и изразио радост поводом ослобођења Архиепископа из затвора. У пратњи архиепископа Јована налазе се старешина Подворја Руске Православне Цркве у Софији архимандрит Филип (Васиљцев) и мајка гђа Вранишковска.

Истог дана Владика је допутовао у Петроград, где се сусрео са Епископом кронштатским Назаријем и игуманијом Софијом (Силина), настојатељицом Новодевичког манастира, у којем ће, по благослову Свјатејшег Патријарха Кирила, боравити и лечити се.

Извор: mospat.ru