Архиепископ пјатигорски Теофилак посетио Туркменистан

Од 6. до 9. децембра 2018. године привремени администратор патријарашких парохија Руске Православне Цркве у Туркменистану Aрхиепископ пјатигорски и черекски Теофилакт посетио је парохије Ашхабата и Дашогуза.

Архијереј је одслужио четири Божанске Литургије, одржао годишњи састанак православних свештеника у Туркменистану, руководио духовно-просветним скуповима и водио разговоре са младим православцима.

Током годишњег састанка свештенства, архиепископ Теофилакт је изразио задовољство што све свештенство Туркменистана има семинарско образовање и охрабрио је свештенике да наставе своје даље школовање. -Образовање није тек збирка стечених знања, већ је то настојање да се изучи оно ново што свакодневно присвајамо нашим умом и срцем, рекао је Владика.

У оквиру божићних едукативних чтенија одржаних под мотом  „Млади: слобода и одговорност“, архпастир се састао са православном омладином у Туркменистану. Владика Теофилакт је сваком учеснику уручио књигу Приче Соломонове на руском и туркменском језику.

Извор: патриархиа.ру (с руског Инфо служба СПЦ)