Архијерејска Литургија у Цириху

Архијерејска Литургија у Цириху
Архијерејска Литургија у Цириху
Архијерејска Литургија у Цириху
Архијерејска Литургија у Цириху

У прву недељу Великог поста - Недељу Православља, 25. фебруара 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј служио је свету  Литургију у храму Успења Пресвете Богородице у Цириху.

Саслуживали су крстоносни протојереји Симеун Продановић и Мирослав Симијоновић из Светоуспенског храма, свештеник Бугарске Православне Цркве у Цириху Јордан Пашев и ђакони Миодраг Радовановић и Иван Толић. Певао је парохијски хор Богородичин са диригентом Игором Маринковићем.

Владика Андреј је у својој беседи поучио верни народ о посебним одликама православног богословља које извире из Јовановог Јеванђеља, а везано је за последње тренутке овоземљаског живота Господа Исуса Христа на Часном крсту, када војник пробада ребра Господња из којих је истекла крв и вода. Он је посебно нагласио да  Бог ствара нову, новозаветну благодатну Заједницу између Господа Исуса Христа и Свете Цркве - Невесте, од Евхаристијске Крви и Тела којом се причешћујемо на Светој Литургији.

На крају службе, велики број верника у препуном храму приступио је светом причешћу, а затим и узео благослов од свог Архипастира. Током прве недеље Часног поста, у храмовима Српске Православне Цркве у Цириху причестило се више од две хиљаде верника.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска