Архијерејска Литургија у Диселдорфу

Архијерејска Литургија у Диселдорфу
Архијерејска Литургија у Диселдорфу
Архијерејска Литургија у Диселдорфу
Архијерејска Литургија у Диселдорфу

У недељу, 29. септембра 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ Диселдорфа и Немачке г. Григорије служио је свету Литургију у Саборном храму Светог Саве у Диселдорфу. Саслуживали су диселдорфски пароси Данило Радмиловић и Небојша Ракић, као и ђакони Александар Секулић и Александар Дебељак.

Епископ Григорије је многобројни присутни народ информисао и о променама у организационој структури Саборног храма, уведеним ради јачања духа саборности и што успешнијег служења верном народу. Убудуће ће, наиме, сви свештеници намесништва за Северну Рајну и Вестфалију, задржавајући своја намештења у досадашњим црквеним општинама, уједно бити прибројани братству Саборнога храма, у оквиру којег ће такође имати своја специфична задужења и у њему повремено служити.

Нови старешина тако организованог храма и братства биће архијерејски заменик протојереј-ставрофор Неђо Јањић. Парохијске дужности на територији Црквене оптине Диселдорф и даље ће вршити диселдорфски пароси Данило Радмиловић и Небојша Ракић, заједно са ђаконима, али без досадашње географске поделе. Сви свештеници, наиме, биће задужени за потребе народа са територије читаве црквене општине, по наизменичном принципу. Исповест верног народа вршиће се суботом после вечерње службе, а благослов Епископа да исповедају народ имају протојереј-ставрофор Неђо Јањић и протосинђел Јован Станојевић. Поред редовних литургијских богослужења недељом и празницима, редовно ће бити служена и Литургија на немачком језику, суботом од 10 часова, а суботом и недељом после Литургије одржаваће се за све заинтересоване и разговори о вери које ће по правилу водити владика Григорије уз помоћ осталог свештенства и сарадника.

Извор: Епархија диселдорфска и немачка