Архијерејска литургија у Мостару

Архијерејска литургија у Мостару

У недјељу 24. по Педесетници 27.новембра.2011. године на празник Светог апостола Филипа служена је архијерејска литургија у Мостару. Архијерејску литургију служио је преосвећени Епископ ЗХиП господин Григорије уз саслужење протојереја-ставрофора Радивој Круља, јереја Данила Бора, јереја Бранимира Боровчанина те ђакона Владимира Вукановића.

У току свете Литургије Владика Григорије рукоположио је у чин ђакона дипломираног теолога Марка Гојачића поствивши га за ђакона цркве у Мостару.

По завршетку свете Литургије народ се окупио са својим Епископом у гостопримници код Старе Цркве гдје је уприличена трпеза љубави.
Истог дана у Старој Цркви Владика Григорије одржао је шесто по реду стручно предавање на тему „Истина и заједница“. Предавању је приствовао Епископ будимљанско-никшићки господин Јоаникије као и министар вјера у влади републике Србије господин Богољуб Шиаковић. По завршетку предавања уприличене су Божићне покладе којима је присуствовао велики број свештеника епархије као и многи угледни људи града на Неретви.

Извор: Епархиај захумско-херцеговачка