Архијерејска Литургија у Мудраковцу

Архијерејска Литургија у Мудраковцу
Архијерејска Литургија у Мудраковцу
Архијерејска Литургија у Мудраковцу
Архијерејска Литургија у Мудраковцу

На празник Светог Симеона Мироточивог и Недељу сиропусну (Беле покладе), 26. фебруара 2017. године, верни народ мудраковачке парохије окупио се да дочека свог архијереја у цркви Свете Тројице у Мудраковцу.

Пред почетак Литругије, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки г. Давид рукопроизвео је теолога Марка Ракоњца у чин чтеца, уз поуку: -Чедо први степен свештенства степен је чтеца. Од сада заиста доликује теби да свакога дана Божанствена Писма читаш и да они који слушајући разумевају те, приме корист. И себи самоме виши степен задобиј, и никако не постиди своје изабрање.  Целомудрено и свето и праведно живећи задоби милостивог према себи човекољубивог Бога и удостој се вишег служења у Христу Исусу Господу нашем, коме је слава у векове. (поука срхијереја чтецу из чина хиротесије - рукопроизвођења чтеца).

У наставку, Епископ је служио свету архијерејску Литургију, уз саслуживање архијерејског намесника крушевачког протојереја–ставрофора Будимира Којића, протојереја–ставрофора Живка Којића и пароха мудраковачких протојереја Мирослава Николића и протојереја Ивана  Цветковића, уз учешће верног народа и мноштва деце. Након читања светог Јеванђеља, Епископ се обратио присутнима пригодном беседом.

Епископ је уручио грамату захвалности г. Дарку Видачку за сва добра која је учинио и чини Светој Цркви. Радост литургијског сабрања настављена је трпезом љубави у Парохијском дому. Све присутне песмом је увеселила певачка група при цркви Свете Тројице и гошћа Миона Вукадиновић и Марија Николић.

Извор: Епархија крушевачка