Архијерејска Литургија у Трсту

Архијерејска Литургија у Трсту
Архијерејска Литургија у Трсту
Архијерејска Литургија у Трсту
Архијерејска Литургија у Трсту

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј началствовао је на Цвети, 24. априла 2016. године, светим евхаристијским сабрањем у велелепном тршћанском храму Светог Спиридона. Епископу је саслуживао архијерејски намесник за Италију и старешина храма протојереј-ставрофор Рашко Радовић. Током свете Литургије је одговарао хор Црквене општине у Трсту под диригентском палицом гђе Ане Каире.

Његово Преосвештенство је у својој надахнутној беседи објаснио значај самога празника Уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим. Напоменуо је велику радост деце која су дочекала Спаситеља приликом доласка на магарету и која су викала „Осана Сину Давидову! Благословен Који долази у Име Господње!“ Епископ је појаснио велику тежину дана који долазе - Страсну седмицу, додавши да је Господ Исус Христос, како рођен, тако и сахрањен у пећини.

Током свете архијерејске Литургије храм је био препун и много присутних верника, као и дечице, се причестило. После дељења нафоре епископ Андреј се обратио једној групи туриста у самом храму, а потом се по обичају упутио у Црквену салу, где је уз многобројно присуство благочестивих верника одржао једно сажето предавање и пружио могућност свима да поставе питања и потраже неопходне савете од свог Архипастира.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска