Архијерејским намјесницима Епархије зворничко-тузланске

Архијерејски намјесници Епархије зворничко-тузланске обавијестиће сво парохијско свештенство о следећем:

Послије великих напора и жртве вијерног народа модричког краја, довршена је градња храма Покрова Пресвете Богородице у Модричком насељу Вишњик. Својом љепотом, монументалношћу, а имајући у виду да је саграђен у новоформираном насељу гдје су своје уточиште нашли прогнаници са разних крајева, те да многи још нису довршили ни своје домове, овај храм може да се сврста међу најљепше храмове који су задњих година подигнути на простору наше Епархије.

Освећење овог Богу и роду угодног дјела обавиће се дана 09. октобра (недјеља) 2011.године, са почетком у 9 часова, а освећење ће обавити Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј уз саслужење више архијереја наше Цркве.

Позивамо сво свештенство, а посебно свештенике оних намјесништава и парохија које су близу Модриче, да наведененог дана, организовано са својим вијерницима дођу, да дочекамо Његову Светост, да укажемо доброшлицу која доликује Поглавару наше Цркве, да на дјелу виду нашу оданост својој мајци Цркви, те да сви заједно будемо судионици овог великог духовно-националног славља наше Епархије и града Модриче. Ово је прилика да кроз јединство и саборност са својом мајком Црквом покажемо снагу своје вјере и националну свијест коју покушавају на разне начине да нам избришу.

Сви они који организовано буду долазили, може више парохија да организују један аутобус, тога дана своје цркве имају држати отворене, а тамо гдје при једном храму има више свештеника има се обавезно служити Литургија. О организованом доласку аутобусом потребно је да архијерејски намјесници благовремено, а најкасније до 05. октобра, обавијесте протојереја Перу Танацковића (тел.моб. 065/549-452), коко би се обезбиједио адекватан паркинг простор.

Сви свештеници имају бити чинообразно обучени (горња мантија са обиљежјем одликовања).

Очекујући максималну ангажованост свештенства по питању организованог доласка на ову духовно-националну свечаност, призивамо на све Божији и Светог Саве благослов,

ЕПИСКОП
ЗВОРНИЧКО-ТУЗЛАНСКИ

+Василије