Аустријски бискуп: „Сви животи су важни“ важи и за нерођене бебе

Synode: Österreichs Jugendbischof schätzt den „globalen Blick ...Тек после расно мотивисаног полицијског насиља над Афроамериканцима у САД јасно је да је „свака особа драгоцена, јединствена, вредна, штавише, света за верника“: то је оно што је казао бечки помоћни бискуп Стефан Турновски у коментару  за Niederösterreichischen  Nachrichten (15. јула). Мото протестног покрета „Сви животи су важни" односи се на све – и за нерођене бебе, рекао је Турновски, који је у аустријској  Бискупској конференцији задужен  за питања старања о  деци и омладини.

Помоћни бискуп је критиковао чињеницу да гинеколози у будућности могу  прописивати таблету Mifegyne за побачај. Према Турновском, лек који прекида снабдевање ембриона хранљивим материјама доноси „само површно олакшање, али  по цену људског живота“.

Било би пожељно да постоји друштво „у којем Црнци нису  злостављани, стари су заштићени, економски слаба лица су помогнута, а нежељене труднице имају прилику да кажу Ја за своје дете". То се може постићи „држањем свих заједно и помагањем једни другима“. Турновски наставља: ​​„То би било могуће у земљи попут Аустрије. Или код нас немају сви ваздух за живот?"

Суочавање са пандемијом корона такође показује да старији и здравствено слаби људи из ризичне групе морају бити заштићени, „чак и уз високу цену“. Упркос мерама предострожности, последице почетних ограничења не би требало да угрозе друге људске животе, „јер сви морају бити заштићени".

Извор: Катпрес (са немачког Информативна служба СПЦ)