Бадњи дан у Касарни Бањица 2

Бадњи дан у Касарни Бањица 2
Бадњи дан у Касарни Бањица 2
Бадњи дан у Касарни Бањица 2
Бадњи дан у Касарни Бањица 2

Свечано обележен Бадњи дан у касарни „Бањица-2” у Београду.

Освештавању и налагању бадњака претходила је Божићна литија, која се први пут организује у тој касарни. Литији су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Јовица Драганић, а учествовали су запослени припадници Министарства одбране и Војске Србије који раде у тој касарни. Бадњак је носио командант касарне пуковник Милутин Матовић.

Након налагања бадњака присутнима су се пригодним беседама обратили протојереј-ставрофор Драгомир Сандо, професор Православног богословског факултета Универзитета у Београду, који је подсетио на важност великог дана Рождества Христовог у историји хришћанске Цркве, и главни војни свештеник мајор Слађан Влајић, који је пожелео присутнима да данашњи дан у њихова срца и душе унесе Христа, како би се Он изнова и увек рађао у њима.

Након пригодног послужења војни свештеници су учесницима литије уручили бадњак, џепни календар и икону - дарове Епископа шумадијског и војног г. Јована.

Свечани догађај организовала је Управа за људске ресурсе Генералштаба. Бадњи дан је на сличан начин прослављен и у другим касарнама Војске Србије.

Извор: Војска Србије