Бадњи дан у Митрополији црногорско-приморској

Бар - Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије одслужио је на Бадњи дан Литургију у Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару. По завршетку светог богослужења, митрополит Амфилохије благословио је бадњак којег су и ове године донијели Црмничани, двадест пети пут заредом, који је у 15 часова наложен пред пред барским Саборним храмом.

Обод Црнојевића - Митрополит Амфилохије, након што је одслужио Литургију и благословио бадњак у Бару, благословио је бадњаке на Ободу Црнојевића.

Цетиње - Централно налагање Бадњака у Митрополији црногорско-приморској обавио је данас пред Цетињским манастиром Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски  и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије са свештенством у присуству великог броја вјерника.

Пардус - Након саборног налагања бадњака пред Цетињским манастиром, Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије је са свештенством благосиљао свето дрво пред црквом Светих Новомученика на Пардусу у Љешанској нахији.

Подгорица - Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски  и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије наложио је бадњак и пред Саборним храмом Христовог Васкрсења у Подгорици.

Збирна информација Радија Светигоре о налагању бадњакâ у Митрополији црногорско-приморској на Бадњи дан 2015. Емисију припремила: Слободанка Грдинић.

Извор: Митрополија црногорско-приморска, фото: Дневне новине (Ведран Илић)