Бденије уочи освећења новоподигнутог храма Светог мученика Јустина Философа и Преподобног Јустина ћелијског и врањско

Поводом освећења новоподигнутог храма Светог мученика Јустина философа и Преподобног Јустина ћелијског и врањског, 17. октобра 2010. године, служено је бденије у новоподигнутом храму у комплексу Свепарвославног центра ''Преподобни Јустин ћелијски и врањски'' у Врању.

Бденије је служио Његово Преосвештенство Викарни Епископ липљански Господин Теодосије, а бденију су присуствовали и Епископи: врањски Господин Пахомије, брегалнички Господин Марко и викарни Епископ стобијски Господин Давид. Ово бденије представља почетак програма поводом освећења храма Светог мученика Јустина философа и Преподобног Јустина ћелијског и врањског, а истом је присуствовао велики број монаха, монахиња, свештеника и верујућег народа, како из Епархије врањске, тако и из свих делова наше Свете Цркве.

По завршетку бденије, присустни епископи и гости са стране, посетили су родну кућу Преподобног Јустина ћелијског и врањског.

У наставку програма биће одржана Свечана академија у Саборном храму Свете Тројице у Врању у част Преподобног Јустина ћелијског и врањског.

Извор: Епархија врањска