Беле покладе у Саборном храму Св. Ђорђа у Крушевцу

На Беле покладе, центар Епархије нишке био је царски град Крушевац. Тога дана, Његово Преосвештенство Епископ нишки Господин Иринеј служио је Свету Архијерејску Литургију у крушевачком Саборном храму Светог Ђорђа, уз саслужење седморице крушевачких свештеника и два ђакона. У току Литургије Епископ је у чин ђакона рукоположио вероучитеља Милана Тодосијевића. Верни народ који је испунио храм, са усхићењем је једнодушно певао: Достојан!

Владика је у Архипастирској беседи, као што то увек чини, позивајући своје епархиоте да остану на путу Христoвом, јер другог пута нема, подсетио све нас на потребу да једни другима праштамо, е, да би и нама Господ опростио сагрешења наша. Пожелевши благословену Четрдесетницу, Владика је све сабране у храму позвао на подвиг поста, указујући и на плодове које пост доноси.
Преосвећени Владика се, после веома корисног и пријатног разговора са свештенством и верницима, у поподневним часовима, вратио у своју резиденцију, испраћен песмама: Ис пола ети Деспота, и Долгоденствуј Преосвећени Владико!

протојереј Драги Вешковац, старешина цркве Лазарице