Благодарење на крају школске године

Благодарење на крају школске године
Благодарење на крају школске године
Благодарење на крају школске године
Благодарење на крају школске године

Дана 16. јуна 2012. године, у цркви Светог Саве Првог архиепископа и просветитеља српског, при Српској православној општој гимназији, у присуству Његовог Високопреосвештенства Митрополита загребачко-љубљанског г. Јована, јереја Александра Обрадовића пароха загребачког и члана школског одбора и ђакона Бранимира Јокића, в.д. директор Гимназије протојереј-ставрофор Слободан Лалић и ђакон Зоран Радић, професор веронауке, служили су Благодарење на крају доброг дела - завршетка школске 2011./2012. године.  Служби су присуствовали матуранти четврте генерације наше Школе са разредницом професорком Светланом Килибардом, остали професори и запослени у Гимназији, те неколико родитеља ученика који су завршили школовање.

У цркви Светог Саве ученицима и професорима се обратио Високопреосвећени Митрополит Јован, похвалио труд који су уложили током ове школске године, истакао да је ова генерација ученика имала привилегију да се образује у новој згради и да сведочи њеном свечаном отварању у присуству Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја. Митрополит је будућим студентима пожелио успешан упис на одабране факултете и једнако успешно студирање и позвао их да чувају сећање на своју Школу, пријатеље, професоре и време које су овде провели.

У свечаној дворани, у име ученика четврте генерације, Наташа Врга се дирљивим и одабраним речима захвалила Високопреосвећеном Митрополиту Јовану на пруженој могућности образовања у Српској православној општој гимназији у Загребу. Митрополит Јован је свих 16 матураната одликовао орденом Кантакузине Катарине Бранковић, књигама,а шест одличних ученика и новчаном наградом као признање за труд који су уложили, али и подстицај за ученике који долазе у следећој генерацији.
За све присутне припремљен је ручак у трпезарији Школе.
Још једна успешна школска година је иза нас. Укупно 51 ученик је успешно завршио нашу Гимназијиу од њеног оснивања.


Извор: Митрополија загребачко-љубљанска