Благодатни огањ у Епархији рашко-призренској

Благодатни огањ који се на Велику суботу чудотворно сваке године појављује на Христовом гробу у Јерусалиму и који ће верницима предати Његова Светост Патријарх јерусалимски г. Теофил, ове године биће пренесен, са благословом Патријарха српског г. Иринеја већ истог дана и свечано дочекан у храму Светог Саве у Београду. На Васкршњи понедељак, 13. априла ове године, са благословом Епископа рашко-призренског г. Теодосија делегација Канцеларије за Косово и Метохију на челу са замеником шефа канцеларије г. Душаном Јововићем пренеће Благодатни огањ јерусалимски на Косово и Метохију.

РАСПОРЕД ДОЧЕКА БЛАГОДАТНОГ ОГЊА:

ВАСКРШЊИ ПОНЕДЕЉАК, 13 АПРИЛ:

9.00 часова – Света Литургија коју ће служити Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије у манастиру Грачаница. У наставку Литургије биће дочекан Благодатни огањ у манастиру.

15.00 часова– Благодатни огањ стиже у манастир Пећку Патријаршију, духовно средиште наше Цркве, где ће га свечано дочекати сестринство манастира са свештенством и верним народом Пећког намесништва.

17.00 часова– Свечани дочек Благодатног огња у манастиру Високи Дечани и у наставку вечерње богослужење.

ВАСКРШЊИ УТОРАК, 14. АПРИЛ:

8.00 часова– Света Литургија коју ће служити Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије у манастиру Сопоћани. У наставку Литургије Благодатни огањ јерусалимски биће свечано дочекан у присуству свештенства и верног народа новопазарског архијерејског намесништва.

Епархија рашко-призренска позива верни народ да у овим радосним васкршњим данима учествује у црквеним богослужењима и молитвено дочека благослов који нам поводом овогодишњих васкршњих празника долази из Светог Града Јерусалима.

Извор: Епархија рашко-призренска