Благодатни огањ у Рашки

Благодатни огањ у Рашки
Благодатни огањ у Рашки
Благодатни огањ у Рашки
Благодатни огањ у Рашки

На Светли понедељак у 22,30 часова у Рашку Благодатни огањ донели су старешина храма јереј Александар Суботић, ђакон Бојан Сујић и г. Радојко Беочанин. Благодатни огањ дао је старешина храма Вазнесења Господњег из Чачка протојереј Иван Пауновић.

Посланство архијерејског намесништва студеничког дочекао је у Рашки архијерејски  намесник Здравко Николић са осталим свештеницима и мноштвом верног народа из намесништва. Након литије око храма уз појање Васкршњег тропара свештенство и ђакон појали су Васкршњи канон. Затим су се верном народу обратили старешина храма Св. Арх. Гаврила Александар Суботић и протонамесник Здравко Николић, објаснивши укратко значај и смисао ове светиње, поздрављајући их радошћу Васкрсења Христовог.

Радост и усхићење, како свештенства, тако и верног народа била је велика. Благослов Васкрсења Христовог који је и на овај начин оприсутњен у храму у Рашки излио је неизмерну љубав и мир. Благодати огањ чуваће ће се у храму, те обавештавамо верни народ да може узети у храму ову велику светињу.

Извор: Епархија жичка