Благовести у Белом Манастиру

Благовести у Белом Манастиру
Благовести у Белом Манастиру
Благовести у Белом Манастиру
Благовести у Белом Манастиру

На празник Благовести Пресвете Богородице, 7. априла 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ осјечкопољски и барањски г. Лукијан служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог архангела Михаила у Белом Манастиру. Његовом Преосвештенству саслуживали су протојереј-ставрофор Владо Кљајић, пензионисани беломанастирски парох, протонамесник Драган Вукадиновић, парох беломанастирски, као и протођакон Драган Сердар.

За појницом су отпојавали богослов Немања Миленковић, студент Богословског факултета у Београду, Милан Огњеновић, Добрила Саркањац, као и ђакон Бранимир Михајловић. Његово Преосвештенство г. Лукијан причестио је својом светом десницом укупно педесет причасника, деце и благочестивог народа, а по причешћу пригодном беседом поучио је окупљене вернике, истакнувши да, као добри домаћин винограда Господњег, на предстојећем послу изградње парохијског дома сви треба да узму учешћа.

Управа за сарадњу са црквама и верским заједницама Републике Србије одобрила је одређена средства у оквиру својих тренутних могућности, што никако неће бити довољно за овај огромни посао, па је за очекивати да и верни народ, према својим могућностима, приложи, па макар и попут удовице која приложи две лепте (Лк. 21; 1-4). На крају, закључио је Његово Преосвештенство Епископ осјечкопољски и барањски г. Лукијан, да се, пре свега, требамо старати за Божји благослов без којег нити један посао не може бити нити започет нити завршен.

Извор: Епархија осечко-пољска