Благовести у Лепосавићу

Благовести у Лепосавићу
Благовести у Лепосавићу
Благовести у Лепосавићу
Благовести у Лепосавићу

"Пријатељи манастира Високи Дечани" помогли лечење Кристине Милутиновић

Епископ рашко-призренски Теодосије служио је на празник Благосвести свету Литургију храму Светог Василија Острошког у Лепосавићу. Епсикопу је саслуживало свештенство митровичког архијерејског намесништва, а Литургији је присуствовало око 200 верника из Лепосавића и околине.

У празничној беседи владика Теодосије је подсетио да су Благовести празник који представља почетак домостроја спасења Христовог које се збило тек након што је Пресвета Богородица слободно пристала да учествује у тајни оваплоћења Сина Божјег.

Након Литургије епископ Теодосије је посетио породицу Зорана Милутиновића. Епархија рашко-призренска као и бројни донатори помогли су лечење његове ћерке Кристине којој је прошле године извршено пресађивање коштане сржи у Италији. Након ове операције Христина се добро опоравља и велике су наде и очекивања да ће успети да победи тешку болест леукемије. Међу онима који су нарочито помогли лечење Кристине Милутиновић треба споменути и организацију "Пријатељи манастира Високи Дечани" (Amici di Decani) из Италије која је за потребе породице Милутиновић и постоперативног опоравка Христине закупила кућу близу Рима и обезбедила услове за њихов вишемесечни боравак.

Извор: Епархија рашко-призренска