Благовести у Неготину

Благовести у Неготину
Благовести у Неготину
Благовести у Неготину
Благовести у Неготину

Празник Благовести прослављен је Саборном храму Свете Тројице у Неготину светом архијерејском Литургијом коју је служио Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион.

Салуживали су протојереј Милан Радовић, старешина храма, протојереји Зоран Јовић, арх. намесник и Миладин Самарџић, јереј Марко Пајчин, протојереј-ставрофор Ранко Јовић, пензионисани парох неготински, јерођакон Марко, сабрат манастира Буково,и ђакон Никола Трифуновић. На Литургији је појао хор Саборног храма под диригентском управом проф. Светлане Кравченко.

Владика Иларион је беседио о великом празнику и његовом значају, о смирености, послушности и љубави коју је имала Пресвета Богородица примајући речи Божје и чувајући их у срцу своме. Људи данас траже мир и ми често чујемо о разним несрећама у свету, али истински мир налази се живљењем у Цркви, сваки мир на земљи је пролазан, зато је потребно да се молимо и трудимо у чувању речи Божјих ради задобијања вечног мира у Царству Небеском, рекао је Владика.

Потом је чланицама Кола српских сестара Владика честитао 20-годишњицу обновљеног рада при Саборном храму и пожелео да се и даље успешно баве хуманитарним радом на корист многих потребитих.

Коло српских сестара основано је давне 1904. године у Неготину, годину дана након оснивања београдског Кола сестара. После Другог светског рата Коло је престало са радом све до 1996. године, када под покровитељством Цркве обнавља свој добротворни рад.

Извор: Епархија тимочка