Богојављење у Бањој Луци

Богојављење у Бањој Луци
Богојављење у Бањој Луци
Богојављење у Бањој Луци
Богојављење у Бањој Луци

На Богојављењe свету архијерејску Литургију у Саборном храму Христа Спаситеља у Бања Луци служио је Његово Преосвештенство Епископ бањалучки г. Јефрем.

Богојављенску литију, која је кренула од Саборног храма према мосту Патра у 12 часова, предводио је Преосвећени Епископ г. Јефрем са градоначелником мр Игором Радојичићем, свештеницима архијерејског намесништва бањалучког, представницима Војске и Полиције, члановина СПД „Јединства“, културно-уметничких друштава и спортских клубова.

По доласку на мост Патра извршен је чин великог водоосвећења, након чега се Преосвећени Владика пригодном беседом обратио верном народу. Уследило спуштање Часног kрста у рeку Врбас, као и такмичење у пливању за Часни крст. У пливању је учествовало 33 младића, а победник је био Мирко Иванковић из Бање Луке. Епископ Јефрем и градоначелник Бање Луке мр Игор Радојичић честитали су победнику и уручили му награду, а потом су награде добили и остали учесници. У Богојављенској литији и ове године је учествовао велики број вјерника.

Извор: http://hhsbl.org