Богојављење у Крагујевцу

Богојављење у Крагујевцу
Богојављење у Крагујевцу
Богојављење у Крагујевцу
Богојављење у Крагујевцу

Стара Милошева црква и ове године заједно са покретом СВЕБОР и уз покровитељство Града Крагујевца на Шумаричком језеру организовала пливање за часни крст поводом Богојављења, великог празника Цркве Божје

Трка је била јубиларна, десета по реду, а сваке године је све више оних који су заинтересовани да узму учешћа у овој црквено-народној манифестацији која на Шумаричком језеру окупља више хиљада посматрача. Од шест кандидата пријављених прве године, ове године је пријављено шездесет кандидата, а право учешћа у трци је стекло њих тридесет троје. После прочитане молитве и са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована, уз присуство градоначелника Крагујевца г. Верољуба Стевановића, пливачи су приступили води чија је температура износила једва један степен изнад нуле. Победник овогодишње трке је по други пут Борко Марић (28), физиотерапеут, који постао овогодишњи носилац Богојављенског прелазног крста.

Богојављенско пливање за часни крст у Крагујевцу је завршено проглашењем победника и доделом награда свим учесницима трке као и свима онима који су помогли одржавања ове манифестације.

Извор: Епархија шумадијска