Богослужења на Малти

Богослужења на Малти
Богослужења на Малти
Богослужења на Малти
Богослужења на Малти

У периоду од 13. до 18. новембра 2018. године, протојереј-ставрофор Петар Пантић боравио је на библијском острву Малти, где је посетио Српску мисионарску парохију Светог апостола Павла и Светог Николе. Током боравка на острву, отац Петар је редовно богослужио у храмовима, исповедио многе вернике, посетио домове поводом предстојећег празника Светог Николе и освештао водицу, сусрео се са многим верницима и држао веронауку. Боравак проте је истовремено и прилика да се наши људи на Малти и међусобно сусретну и духовно окрепе службама Божјим.

У суботу, 15. новембра, и у недељу, 16. новембра, прота је служио Литургију у Валети у храму Светог Николе, а у недељу 16. новембра вечерњу службу у храму Светог Георгија у Бизербуџи. Службама су поред Срба присуствовали и представници других православних народа који живе на Малти.

Прота је пренео верном народу благослов и поздраве надлежног Епископа аустријско-швајцарког и италијанско-малтешког г. Андреја, захвалио је члановима Црквеноопштинског управног одбора који својим трудом и пожртвовањем носе терет црквеног живота и помажу мисију Српске Православне Цркве на Малти, као и свима осталима који помажу свештенику и доприносе развоју црквеног живота.

На крају, Прота је најавио и богослужења за предстојеће божићње празнике на Малти и позвао верне да се, свако на свој начин и према својим могућностима, укључе у организовање прославе великог хришћанског празника.

Извор: Епархија аустријско-швајцраска