Бокељи Светом Сави и Превлачким мученицима

Духовни сабор „У свјетлости Христовог васкрсења – Бокељи Светом Сави и Превлачким мученицима“ посвећен спаљивању моштију Светог Саве на Врачару и обретењу моштију Превлачких мученика одржаће се у суботу 10.маја.

Четрнаесто по реду духовно сабрање православних Бокеља биће обиљежено светом архијерејском литургијом на Михољској Превлаци која почиње у 9 часова. Служиће митрополит црногорско приморски Амфилохије са бококоторским свештенством. Мошти Превлачких мученика биће превезене бродом до градске плаже испред ресторана „Прова“ гдје ће их у 18 часова дочекати вјерни народ. Након литије улицама града вечерње богослужење биће приређено у храму Светог Саве.Домаћин овогодишњег Сабора православних хорова Боке који ће се одржати у великој сали Центра за културу са почетком у 20 часова биће хор Светог Евстатија Превлачког из Будве.

Сабор ће окупити православне црквене хорове из свих Херцег Новог, Котора, Будве и Тивта који ће се представити духовним и свјетовним репертоаром, а учествоваће и етно група „Ћилибар“. На Сабору ће говорити Жељко Комненовић, предсједник Управног одбора Матице Боке, а скуп ће благословити митрополит црногорско-приморски Амфилохије. Сабор организују Митрополија црногорско-приморска, Српска православна црквена општина тиватска, Братство православне омладине Црне Горе и манастир Светог Архангела Михаила – Михољска Превлака.