Боравак награђених ученика веронауке Епархије врањске на Златибору

Ученици веронауке Епархије врањске, који су својим трудом и успесима постигли запажене резултате у Епархијском такмичењу из веронауке и тим поводом награђени екскурзијом, стигли су на Златибор 13. јула у 18.30 часова. На путу ка свом одредишту, посетили су и поклонили се светињама манастира Благовештење у Овчарско-кабларској клисури. Након вечере и смештања у собе у хотелу Јелена, ученици су са вероучитељима обишли центар градског насеља Златибор у општини Чајетина.

Наредног дана, 14. јула, група ученика са неколико вероучитеља отишла је у рану јутарњу шетњу по златиборским шумама. Након упознавања са околином и доручка, вероучитељи су повели све ученике у обилазак овог прелепог туристичког места. У наставку дана, по ручку и краћем одмору, ученицима је обезбеђено купање у базенима хотела „Олимп“. У поподневним часовима ученици су имали прилику да се упознају и друже са кошаркашицама државне репрезентације, након чега су и сами заиграли кошарку у кошаркашком кампу клуба „Црвена звезда“.

У вечерњим сатима, након вечере, вероучитељи су поразговарали са ученицима и резимирали прве утиске екскурзије. Том приликом, отац Срђан Ристић представио је ученицима програм планираних посета околним туристичким местима и знаменитостима, као и план одржавања часова веронауке.

У петак, 15. јула, након доручка и јутарње молитве ученике је очеквало неколико часова спортско-рекреативне забаве у „Авантура“ парку, највећем адреналин парку на Балкану. Многи од ђака први пут су имали прилику да се опробају у авантуристичким спретностима. Иако се време на Златибору овог дана драстично променило, радости ученика није било краја. У наставку дана, након одмора у ручка, због времена, уследили су шетња златиборским шумама и спортске рекреације. Након телесних вежби, други дан боравка на Златибору завршио се духовним разговорима и вечерњом молитвом.

У наредним данима ученике веронауке Епархије врањске очекују једнодневни излети до околних историјско-културних и туристичких места.

катихета мр Сњежана Зец

Извор: Епархија врањска