Божић прослављен на Сејшелским острвима

Православни верници на Сејшелима прославили су Божић Литургијом у једном хотелу. Служио је отац Сергије Јаношевић, сејшелски парох Грчке Православне Александријске Патријаршије. На крају богослужења отац Сергије је рекао да је Божић посебан дан и да свако треба да у своме срцу гаји љубав према другоме. -Мир се може постићи само ако имамо љубав у срцу, рекао је отац Сергије.

-Бог нам је обећао да ће увек бити с нама када смо ми са Њим. Све се тиче нашег истинског живота. Данас смо овде окупљени да прославимо Рођење Христово и радује нас да је Он увек са нама, рекао је парох.  

Богослужењу су присуствовали православни хришћани на Сејшелима, углавном радници исељеници. Отац Сергије је рекао да иако су мала група, они су нашли своје место у друштву: -Христос је рекао да се мало стадо не плаши док год  је на правом путу.

Православно хришћанство је нова вера на Сејшелима, присутна тек 10 година, али се постепено развија. Отац Сергије се нада да ће се развити шира заједница и да ће она најзад подићи цркву на Сејшелима. Он истиче да је неколико лица са Сејшела пришло православљу и да су крштени. Божанска Литургија Светог Јована Златоуста преведена је на креолски језик. Литургија се служи сваке недеље у дом оца Сергија где је устројена капела.

Извор: Nation (са енглеског Инфо служба СПЦ)