Божић у Маћагају, Аргентина

Божић у Маћагају, Аргентина
Божић у Маћагају, Аргентина
Божић у Маћагају, Аргентина
Божић у Маћагају, Аргентина

Празник Рођења Христовог свечано је прослављен у цркви и манастиру Светог Николе у Маћагају. У суботу увече, 6. јануара 2018. године, служено је празнично бденије са налагањем бадњака и света Литургија у част Рођења Христовог. Литургију је служио протојереј Бранко Станишић, а за певницом је била настојатељица манастира Светог Николе монахиња Марија (Оливеира), којој су помагали искушеница Ангелина и чланови парохијско-манастирског хора.

Свештенику Бранку су прислуживали ипођакон г. Василије Вулековић Гарсија и чтец ове парохије г. Александар Миловић. Више од стотину верника је учествовало у богослужењу, а велики број њих се и причестио. Светом тајном миропомазања примљени су у Православну Цркву: Роберто - Вид, Лусијано - Сантијаго и Јонатан Павићевић . Током Литургије је прочитана посланица Патријарха српског. г. Иринеја, а затим је славље настављено у парохијској сали до дубоко у ноћ.

Захваљујући прилогу г. Хуста Ивановића, припремљена је и празнична трпеза за све придошле. Посебну захвалност за припрему празничног славља дугујемо мати Марији (Оливеира) и сестринству манастира Светог Николе, гђи Мабел Ђукановић, као и г. Хорхеу Вулековићу који је поклонио  уређај за озвучење парохијске сале.

протојереј Бранко Станишић