Божић у Милтону

Божић у Милтону
Божић у Милтону
Божић у Милтону
Божић у Милтону

Бадњи дан и Божић свечано и молитвено прослављени у манастиру у Милтону. Његово Преосвештенство епископ канадски г. Георгије служио је најпре у предвечерје празника Рождества Христовог велико повечерје са петохљебницом и освећењем бадњака у манастиру Светог Преображења Господњег у Милтону. Владики су саслуживали протосинђел Василије и ђакон Стефан Икономовски.

Црква је била преисупуњена народом који је дошао да прослави навечерје најрадоснијег празника Христовог рођења. Владика је поделио бадњаке, а потом је уследила литија до манастирског конака, где се бањак по устаљеној традицији пали.

Сутрадан, празник Рождества  Христовог - Божић свечано је прослављен у манастиру у раним јутарњим сатима када се народ почео сабирати у манастирском храму. Литургија је почела у 4 часа ујутру, којом је предстојао Његово Преосвештенство г. Георгије, уз саслужење протосинђела Василија (Гавриловића) и ђакона Стефана Икономовског.

По отпусту прочитана је посланица Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја и посланца Његовог Преосвештенства г. Георгија.

Манастирско Коло српских сестара је приредило богату трпезу на којој су се сабрали сви који су учествовали на Литургији.

Извор: Епархија канадска