Божић у Тирани свечано прослављен

Божић у Тирани свечано прослављен
Божић у Тирани свечано прослављен
Божић у Тирани свечано прослављен
Божић у Тирани свечано прослављен

Божић се увек препознаје по свечаној атмосфери коју ствара и осећајем радости коју доноси за свакога и свугде. Његов дух може да се осети много пре празника, а посебно црквене службе у овом периоду.

Сам празник је започео Божанском Литургијом Светог Василија, која је ове године почела у 6,45 у Саборном храму Васкрсења Христовог у Тирани. Архиепископ Анастасије је началствовао Божанском Литургијом уз саслужење чланова Светог Синода, Епископом аполонијским Николом, Епископом крујским Антонијем, Епископом амантијским Натанаилом и Епископом вулиским Астијем, и великим бројем свештенства.

Истог дана, у 12 сати, у седишту Светог Синода, који је у порти Саборне цркве Васкрсења Христовог, Архиепископ Анастасије је одржао празнични пријем за различите верске заједнице, државне функцкионере, представнике политичких партија, познате интелектуалце, вернике итд. Такође је председник Републике Албаније  Бујар Нишани дошао на пријем да честита православним верницима празник, као и председник Скупштине г. Илир Мета, бивши председник државе г. Алфред Мојсију, градоначелник Тиране г. Велиај, министри Владе из Социјалистичке партије, као и представници других партија.

Извор: ОСР (превод Инфо службе)