Божићна посланица Епископа новограчаничко-средњезападноамеричког Лонгина

И Реч постаде тело, и Господар узе форму слуге. Он постаде Син Човјечији, иако беше истински Син Божји, cа жељом да синове човечије учини синовима Божјим. 
Св. Јован Златоуст, Беседа 10

Сећамо се овог Божића, драги нам епархиоти, горњих речи светог Златоуста, којима објашњава рађање Бога од Пресвете Дјеве. Важно је да увек, а посебно ових празничних дана, имамо пред духовним очима слику Бога, који се из љубави према нама „унизио да би човека узвисио.“ Самопризивањем у свест огромне жртве Божије, можемо правилно да разумемо и свој однос са свељубећим Оцем, а посебно значај свеопште радости, коју доноси и човеку нуди Божић.

Потрудимо се да достојно, са молитвама и црквеним песмама дочекамо дан спасења целог рода људског! Измолимо милост од Богомладенца за себе, своје породице и за цео род Српски и Православни и останимо „у љубави Његовој“, у једномислију и побожности. Јер, нема ништа вредније за човека него да схвати и разуме појаву Бога у свету, као и Његову искупитељску мисију.

Исус Христос, чији долазак у телу прослављамо, никога не присиљава на обожење, на заједништво са Њим, али очекује да Његови следбеници, живећи живот достојан истинских хришћана, постану синови Божији по благодати. Размишљајмо, дакле, о томе у ово време Божића и покушајмо разумети потребу чешћег дружења са Богом, кроз редовније доласке у храм на богослужења као и кроз лични молитвени подвиг.

Због тога, и ове године, обраћамо вам се са жељом да вас поздравимо и упутимо вам најискреније и најрадосније честитке поводом овог јединственог догађаја, кроз који Бог спасава свет и човека.

Мир Божији – Христос се роди! Срећна и богом благословена Нова 2014.година!

+ЛОНГИН 

Епископ новограчаничко-средњезападноамерички

Извор: Епархија новограчаничко-средњезападноамеричка