Божићна приредба у манастиру Жичи

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику, огрејане дечјом искреном љубављу, учитељице, вероучитељица и директорка ОШ Живан Маричић из Жиче уприличиле су Божићну приредбу у гостопримници манастира Жичe.

Ученици су беседили песме и цитате српских великана Светог владике Николаја Велимировића и Николе Тесле преузетe из часописа Светосавско  звонце, а приредили су и неколико драмских приказа. Приредби су присуствовали, поред сестринства манастира, и свештеници Епархије жичке, представници Школске управе Града Краљева, наставници, родитељи и мештани Жиче.

Обучени у реплике старих хришћанских одора, ученици су у наменски декорисаном амбијенту дочарали дане Христовог Рођења, подсетили на значај хришћанске љубави и доброте, даривања, племенитости и пажње.

У малој пећини на позорници седели су Јосиф и Марија поред колевке тек рођеног Христа, подсећајући на истинску људску скромност и пожртвованост. Сведоци радосног догађаја, мудраци Гаспар, Мелхиор и Валтазар својом интерактивношћу кроз наступ и физички су се приближили публици, сишавши са бине.

Изведене су и три хорске композиције из духовне лире владике Николаја, уз инструменталну пратњу Небојше Кешеља за гитаром.

Захвални смо  Игуманији мати Јелени и њеном сестринству за свесрдну помоћ и топлу љубав којом су нам отвориле врата свог духовног дома.

Велику подршку пружили су директорка и наставници наше школе који су помогли у техничкој реализацији и топлом дочеку званица.

Предвечерјем овог зимског дана одјекивали су гласни аплаузи, а засијале су и сузе радоснице. Срећни што се окупљају у вери и искреној хришћанској љубави, ученици присутнима послали су поруку: Бог је Љубав и једино дела љубави остају за вечност.

учитељица Горанка Марковић, ОШ ,,Живан Маричић“, Жича

Извор: Епархиај жичка