Божићна приредба у Основној школи у Сиднеју

У четвртак 5. децембра у Dee Why одржана је традиционална Божићна приредба која се на крају школске године пажљиво припрема при свакој основној школи у Сиднеју.

Поред свих ученика школе, овој приредби присутвују и сви учитељи као и велика већина родитеља. Ученици који похађају Српску Православну веронауку су као и сваке године учествовали у програму. После молитава "Оче наш" и "Богородице Дјево", деца су отпевала божићну песму "Ој бадњаче бадњаче...." Свештеник Саша Радоичић који предаје веронауку при овој школи је присутнима објаснио смисао и значај бадњака.

Између осталога је рекао: " За све хришћане Божић је нешто посебно. Прослављамо и радујемо се рођењу Христа, Спаситеља света, Краља над свим краљевима, Бога који је постао човек да би човека узнео на небеса. Морам да нагласим да је Божић ове године још величанственији за све нас који живимо у Аустралији. Ове године смо се радовали и били сведоци рођења једне краљевске бебе: младог принца Ђорђа који ће бити један од будућих краљева Уједињеног Краљевства. Сведоци смо колико је рођење ове бебе дирнуло и обрадовало све нас овде у Аустралији.

Можете онда само замислити какву радост су пре две хиљаде година осетили анђели, мудраци и пастири, када су схватили да пред собом имају, не краља једне државе или једног дела овога света, већ Краља над свим краљевима, и Владара над свим владарима, Господа и Спаситеља нашега Исуса Христа!

Желим да вас подсетим на радост коју су они осетили јер ми је искрена жеља у тој и таквој радости и ви проведете ове наступајуће боћижне празнике. Нека наш једини истински Владар и Краљ, Богомладенац Христос, заштити и сачува све вас и ваше породице, а и тек рођену краљевску бебу - принца Ђорђа." Уследио је громогласан аплауз свих присутних. Потом су подељени поклони деци.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска