Божићни празници у Нишкој епархији

Божићни празници у Нишкој епархији
Божићни празници у Нишкој епархији
Божићни празници у Нишкој епархији
Божићни празници у Нишкој епархији

Бадњи дан је свечано обележен у свим храмовима широм Нишке епархије, али је посебно свечано било у Саборном храму у Нишу где је свету архијерејску Литургију после прочитаних Царских часова, уз саслужење братства овог храма, служио Преосвећени Епископ нишки др Јован. После прочитаног Јеванђеља Епископ је поучио сабрани народ.

У смирај дана око нишког Саборног храма окупило се мноштво верног народа. епископ Јован је уз молитвено учешће свештенства и народа освештао бадњак и потом га по обичају наложио, а потом се обратио свима својом архипастирском поуком. После кратког послужења које су за све присутне припремиле чланице Кола српских сестара отпочело је празнично бденије на којем су узнесене молитве за мир и добро свих људи добре воље.

На празник Христовог рођења Преосвећени Епископ нишки др Јован је служио свету архијерејску Литургију у Саборном храму у Нишу. Епископу су саслуживали свештеници овог храма. После прочитаног Јеванђеља великом мноштву сабраног верног народа прочитана је божићна посланица Његове светости, Патријарха српског г. Иринеја, коју је свим чедима српске Цркве упутио заједно са нашим Архијерејима. После свете службе, док је на благослов делио иконице празника, владика Јован је поздравио све сабране и честитао им празник.

На други дан Божића када прослављамо Сабор Пресвете Богородице Преосвећени Епископ нишки др Јован је у нишком храму Светог цара Константина и царице Јелене служио свету архијерејску Литургију.

Извор: Епархија нишка