Божићни пријем у Подгорици

Божићни пријем у Подгорици

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије приредио је синоћ у Зеленом салону Хотела „Црна Гора“ у Подгорици традиционални Божићни пријем за представнике дипломатског кора, вјерског, политичког, културног и јавног живота у Цној Гори.

„Витлејем је било безначајно мјесто на земаљској кугли, али је Витлејемска пећиња Христовим рођењем постала средиште збивања у људској историји. Рођење Христово је вододјелница и мјера људске историје па није случајно да се историја дијели на стару и нову еру“, рекао је Митрополит Амфилохије обраћајући се бројним гостима на пријему.

„Кроз Витлејемску пећину смо сазнали да је јера људскога савршенства безмјерна јер од Онога Који се родио у њој чули смо призив: будите савршени као што је савршен Отац ваш. Непрекидно се говори о прогресу човјековом, прогресу човјечанства. Међутим, ниједна идеологија уисторији, ниједан систем није био у стању да постави такву мјеру човјеку и људском роду какву је поставио Христос Богочовјек“. „То је оно што сабира и нас овдје, што сабира и милионе људи широм свијета“, рекао је Митрополит Амфилохије, завршавајући кратско обраћање гостима реченицом из Јеванђељ: Не чини ником оно што не желиш теби други да чине.„Ако бисмо само то испунили, било би довољно да се промијени ток људске историје“, нагласио је он.

Пријему су рисуствовали: бискуп которски монсињор Илија Јанић, реис Исламске заједнице у Црној Гори Рифа Фејзић, савјетник предсједника Црне Горе Соња Томовић Шундић, највиши представници амбасада Пољске, Украјине, Русије, Грчке и Словачке, као и представници друштвеног живота Црне Горе. Пјевао је Хор „Свети Сава“ при цркви Светог Ђ0рђа у Подгорици.

Извор: Митрополија црногорско-приморска