Божићном пријему у Влади Републике Аустрије

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј присуствовао је 4. децембра 2018. године Божићном пријему у Влади Републике Аустрије, који су за представнике хришћанских Цркава и других верских заједница организовали аустријски канцелар г. Себастијан Курц и министар г. Гернот Блумел.

Kанцелар је нагласио да је веома захвалан на међусобној сарадњи и захвалио Црквама на харитативној делатности, као и подршци, сигурности и нади коју пружају. Министар Блумел је подржао тај став и подвукао да Цркве увек могу да буду део решења.

У свом обраћању, Надбискуп бечки г. Кристофер Шенборн подсетио је да у Аустрији људи уживају не само верске слободе, већ постоји добра сарадња власти и религијских заједница, што у многим деловима света није чињеница која се подразумева: -Ми морамо да учимо од цивилног друштва, које нас често критички посматра, а Цркве морају да испуне своју сврху и одговорно се понашају према људима.

Догађају су присуствовали углавном представници хришћанских Цркава и других верских заједница. Канцелар Курц се овом приликом посебно осврнуо на заслуге Апостолског нунција у Аустрији др Петера Штефана Цурбригена који ускоро одлази у пензију и захвалио му на досадашњем раду и ангажовању у Аустрији.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска