Бранкови дани у Вуковару

Бранкови дани у Вуковару
Бранкови дани у Вуковару
Бранкови дани у Вуковару
Бранкови дани у Вуковару

У недељу, 29. септембра 2019. године Господње, при храму Преподобне мати Параскеве на Доброј води отворени су, тринаести по реду, Бранкови дани у Вуковару.

Манифестацију је отворио председник организационог одбора Бранкових дана протојереј-ставрофор Миљен Илић и том приликом поздравио све присутне, представнике друштвеног, политичког и просветно културног живота, као и многобројну децу и сабрани народ.

У програму овогодишње манифестације учествовала су деца вртића "Вуковар 2" из Вуковара и Борова насеља - групе: „Бомбончићи“, „Маце“, „Облачићи“ и „Кактуси“. Ученици разредне наставе Основне школе Никола Андрић узели су учешћа у програму пригодним рецитацијама, плесом и драмским приказом. Ученици седмог и осмог разреда Основне школе Драгутин Тадјановић рецитовали су песме Бранка Радичевића. На самом крају програма, с четири песме, представила се певачка група "Наши корени" из Борова. Програм су водили ученици Гимназије Вуковар, чији је текст написала и уредила проф. др Љиљана Бајац Николић.

Порука на отварању Бранкових дана у Вуковару гласи: Ићи смело напред, с његовом младалачком упорношћу, крчити нове путеве, али на своме рођеном тлу, не наслањајући се на туђе раме, не тражећи себи духовне хране из туђих руку у туђим школама и црквама, већ остати оно што јесмо и што нам је дала наша крв, наша историја и традиција.

На крају програма сви присутни су позвани на припремљено послужење испред храма Преподобне мати Параскеве, где је настављено једно лепо дружење вуковарских свештеника са сабраним народом.

У понедељак, 30. септембра 2019. године, с почетком у 10 часова, на Доброј води у Вуковару, у склопу тринаесте по реду културне и духовне манифестације Бранкови дани у Вуковару организован је интегрисани радни дан с ученицима Основних школа Драгутин Тадјановић и Никола Андрић из Вуковара.

У храму Преподобне мати Параскеве ученике и учитеље дочекао је протојереј-ставрофор Миљен Илић, који је после молитве пожелео успешан рад и лепо дружење под столетним липама Добре воде. У прелепој радној атмосфери учитељице су, заједно с вероучитељима, организовале радионице на тему Бранко Радичевић и храм Преподобне мати Параскеве.

Извор: Епархија осечкопољска и барањска